VisitAarhus
Aarhus Ø med view over Aarhus

Storbyopplevelser i Aarhus

Aarhus har i de seneste årene blitt overøst med rosende omtaler, og med topplassering som must-visit destination 2017 hos Vogue, Lonely Planet, CNN, National Geographic og Momondo er det ikke uten grunn at alle snakker om Aarhus.

Danmarks nummer to-by er i rivende utvikling, og med tittelen som Europeisk Kulturhovedstad er verdens øyne rettet mot Aarhus.

I Aarhus blir du møtt av en livlig og dynamisk stemning, preget av de mange unge studentene i gatebildet. Innen gåavstand finner du attraksjoner og museer i verdensklasse, en innovativ og mangfoldig gastronomisk scene, shopping i sjarmerende kvarterer, hav, strand og skog.
Med store events, internasjonalt anerkjente festivaler, historisk og moderne arkitektur samt en mangfoldig underskog av opplevelser og inspirerende spisesteder, er Aarhus destinasjonen som har alt!

Havnen i Den Gamle By i Aarhus

Byens museer er i absolutt verdensklasse, og uansett om du tiltrekkes av formidlingen av fortiden på Moesgaard Museum, 70-tallsnostalgien i Den Gamle By, susende forlystelser og konserter i Tivoli Friheden eller et besøk i den ikoniske Your rainbow panorama på ARoS, er det noe for enhver smak.

I det historiske Latinerkvarteret er stemningen hyggelig med smale brosteinsbelagte gater, og blandingen av motebutikker, designerbutikker og kunsthåndverk innbyr til shopping i sjarmerende rammer. Varemagasinene Magasin, Salling, Bruuns Galleri og det nyåpnede Illums Bolighus byr alle på fantastisk shopping med alt fra mote og interiør til lekre delikatesser.

Efterårsshopping på Strøget i Aarhus

Aarhus var valgt ut i Lonely Planets bok ”Food Trails”, hvor 52 byer over hele verden er fremhevet for sine uforglemmelige matopplevelser. Med sine fire Michelin-restauranter, matmarkedene Aarhus Street Food og Aarhus Central Food Market samt en underskog av nye gastro-griller, spisesteder, popup-restauranter og gourmet-kaffebarer, har det gastronomiske nivået i Aarhus eksplodert.

Aarhus er tett omgitt av skog, strand og vann, alt sammen innen gåavstand og en kort sykkeltur. I sentrum av byen er det parker og grønne oaser overalt, som er perfekte for en avslappende stund. Dyrehagen danner den perfekte rammen for en nydelig gåtur blant tamme hjorter og dådyr. 

Isbjerget i Aarhus

Aarhus Ø er en helt ny bydel som har dukket opp i forbindelse med utvidelsen av de bynære havnearealene i Aarhus. Opplev den arkitektoniske perlen Isbjerget, gå tur blant innbyggernes hjemmedyrkede blomster og planter i Ø-hagene og nyt den friske sjøluften. Du kan om sommeren ta en svømmetur i byens nye havsbad.